Презентація фотопроекту 

"Життя Після Поранення" 

5 липня у приміщенні Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Котляревського відбулась презентація фоторобіт українського документального фотографа і стипендіата програми Фулбрайт (Міссурійська Школа Журналістики, США) - Олексія Фурмана. 


"Життя після Поранення" - це проект про молодих українських військових, які отримали важкі поранення під час військових дій на Сході України. Автор концентрує увага глядача на проблеми адаптації військових до мирного життя після повернення додому, історії, яка мало висвітлюється у ЗМІ. Над створенням проекту Олексій працював майже два із половиною роки, намагаючись бути максимально не помітним під час роботи із своїми героями.
На полтавській експозиції представлено 5 історій відображених у 40 фото із бійцями, які отримали важкі поранення і повернулися додому.
Проект «Життя після Поранення» отримав гран-прі фотоконкурсу IAFOR Documentary Photography Award та гран-прі Міжнародної фотовиставки газети «День» (Україна).
Доступною для полтавського глядача та відвідувачів полтавського центру "Вікно в Америку", виставка стала завдяки підтримці даного проекту Посольством США в Україні та Американському Дому (м. Київ).
Фотографічні роботи Олексія Фурмана можна переглянути у приміщенні бібліотеки кожного дня, крім суботи із 10-00 до 18-00, протягом липня місяця.


Коментарі