Полтавський центр "Вікно в Америку" відвідали нова керівниця програми «Американські центри» Маджія Крауз та координатор центрів "Вікно в Америку" Валентина Степанівна Пашкова

 

В рамках візиту вони ознайомилися з діяльністю центру та нашими планами на майбутній грант 2018-2019. Після цього Маджія Крауз провела презентацію "Trends in American libraries" для бібліотекарів Полтавської ОУНБ, Полтавської обласної бібліотеки для дітей, вузівських бібліотек міста Полтави, а також бібліотекарів міської ЦБС. Всі присутні мали змогу задати запитання Маджії про бібліотечну систему США, про діяльність бібліотек в екологічній сфері, про важливість бібліотечної освіти для роботи в бібліотеках США, про проблеми децентралізації в Україні (бібліотеки громад). 
Як зазначила директор Полтавської ОУНБ Тетяна Іванівна Зеленська, бібліотекарі всього світу мають спільні проблеми в своїй професійній діяльності, а ця зустріч продемонструвала, що при бажанні всі проблеми можна вирішити, зокрема, враховуючи досвід американських колег.


Коментарі